РЕПУБЛИКА СРБИЈА

 

АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

 

ОПШТИНА НОВА ЦРЊА

 

-Општинска управа- Број: III-01-101-56/20

 

Дана: 25.12.2020.године

 

На основу члана 12. Уредбе о спровођењу интерног и јавног конкурса за попуњавање радних места у аутономним покрајинама и јединицама локалне самоуправе („Службени гласник Републике Србије“ бр.95/2016), а у вези члана 102. Закона о запосленима у аутономним покрајинама и јединицама локалне самоуправе („Службени гласник Републике Србије“ бр.21/2016, 113/2017 – др.закон и 95/2018), члана 19. Одлуке о Oпштинској управи општине Нова Црња (''Службени лист Општине Нова Црња'', број 1/2020), члана 4. Правилника о организацији и систематизацији радних места у општинској управи општине Нова Црња („Службени лист општине Нова Црња“ бр. 2/20, 17/20 и 34/20), Општинска управа оглашава:

ЈАВНИ КОНКУРС ЗА ПОПУЊАВАЊЕ ИЗВРШИЛАЧКИХ РАДНИХ МЕСТА У ОПШТИНСКОЈ УПРАВИ ОПШТИНЕ НОВА ЦРЊА

I Орган у коме се радно место попуњава:

Општинска управа општине Нова Црња, са седиштем у Новој Црњи, ул. ЈНА 110.

II Радна места која се попуњавају:

1. Радно место под редним бројем 4. Послови обједињене процедуре, урбанизма и грађевинарства у оквиру Одељења за привреду и локално економски развој Општинске управе општине Нова Црња, систематизовано Правилником о организацији и систематизацији радних места у Општинској управи општине Нова Црња број I-06-5/20-2 („Службени лист општине Нова Црња“ број 2/20, 17/20 и 34/20)

Опис послова и радних задатака: Правни послови из области урбанизма, грађевинарства и комуналних делатности и послови обједињене процедуре, предлаже мере за решавање утврђених задатака у области просторног планирања, урбанизма и грађевинарства; припрема израду и учествује у изради свих врста урбанистичких планова, просторних планова општине, планови генералне и детаљне регулације, заштите и унапређења животне средине као и програма припреме и уређења грађевинског земљишта; предлаже мере за одржање постојеће и учествује у планирању изградње нове комуналне инфраструктуре; прати спровођење донетих урбанистичких планова и програма; сарађује и учествује у поступку израде одлука из своје области; израђује извештаје, анализе и информације за потребе председника општине, Скупштине општие и Општинског већа; води управне поступке и предузима радње у смислу Закона о планирању и изградњи, подзаконских аката и других прописа који су поверени општини на спровођењу обједињене процедуре, а у вези са изградњом, доградњом или реконструкцијом објеката односно извођењем радова, а који укључују издавање локалцијских услова, издавање грађевинске дозволе, решења о одобрењу за извођење радова, пријаву радова, прибављање сагласности за техничку документацију, издавање употребне дозволе, прибављање услова за пројектовање, односно прикључење објеката на инфраструктурну мрежу, прибављање исправа и других докумената које издају имаоци јавних овлашћења, а услов су за изградњу објеката, односно за издавање локацијских услова, грађевиснке и употребне дозволе, као и обезбеђење услова за прикључење на инфраструктурну мрежу, упис права својине на изграђеном објекту као и измену аката која се прибављају у овој процедури, води поступке и предузима радње у свим осталим пословима из надлежности општине у овој области, врши потврђивање пројеката парцелације и препарцелације, потврђивање пројеката исправке границе парцеле, и друге послове утврђене Законом о планирању и изградњи, одобрења за постављање мањих монтажних објеката, рекламних табли и паноа, издаје водне услове, обавља правне послове у области грађевине, обавља и друге послове који по својој природи спадају у делокруг рада овог радног места или му буду одређени од стране Начелника општинске управе или непосредног руководиоца.

Услови за запослење на радном месту: стечено високо образовање из научне области правне науке или техничких наука: архитектонске или грађевинске струке, на основним академским студијама у обиму од најмање 240 ЕСПБ бодова, мастер академским студијама, мастер струковним студијама, специјалистичким академским студијама, специјалистичким струковним студијама, односно на основним студијама у трајању од најмање четири године или специјалистичким студијама на факултету, положен државни стручни испит, најмање три године радног искуства у струци, познавање рада на рачунару (MS Office пакет и интернет).

У изборном поступку проверавају се: познавање прописа из области Закона о планирању и изградњи, Закона о озакоњењу објеката, Закон о општем управном поступку-усмена провера знања.

2. Радно место под бројем 12. Послови возача моторног возила у оквиру Одељења за општу управу, заједничке послове и јавне службе Општинске управе општине Нова Црња, систематизовано Правилником о организацији и систематизацији радних места у Општинској управи општине Нова Црња број I-06-5/20-2 („Службени лист општине Нова Црња“ број 2/20, 17/20 и 34/20)

Опис послова и радних задатака: Обавља превоз моторним возилом по издатом налогу Председника општине и Начелника општинске управе, води и обрачунава путне налоге, води евиденцију о пређеној километражи као и евиденцију о укупном утрошку горива за сваки аутомобил појединачно на месечном нивоу, одговоран је за вршење техничког прегледа возила у прописаном року, стара се о уредном одржавању и исправности моторних возила и у вези са тим предлаже и предузима одређене мере,обавља и друге послове који по својој природи спадају у делокруг овог радног места или му буду одређени од стране Начелника општинске управе или шефа кабинета.

Услови за запослење на радном месту: Стечено средње образовање у четворогодишњем трајању, односно IV степен стручне спреме или стечено специјалистичко образовање, возачка дозвола за управљање моторним возилом „Б“ категорије и најмање 3 године радног искуства на истим пословима. У изборном поступку проверавају се: општа култура, однос и одговорност према радним обавезама и мотивација-усмени разговор.

III Уз пријаву на јавни конкурс подноси се биографија кандидата са подацима за контакт и следећи докази:

· оверена фотокопија дипломе којом се потврђује стручна спрема;

· оригинал или оверена фотокопија доказа о радном искуству, у трајању прописаном у одељку II овог Јавног конкурса, у условима за запослење за свако радно место (потврде, решења и други акти из којих се доказује на којим пословима, са којом стручном спремом и у којем периоду је стечено радно искуство);

· оригинал или оверена фотокопија уверења о држављанству Републике Србије,

· уверење или оверена фотокопија уверења да кандидат није правоснажно осуђиван на безусловну казну затвора од најмање шест месеци – издато од полицијске управе,

· изјаву дату под материјалном и кривичном одговорношћу да кандидату раније није престајао радни однос у државном органу, односно органу аутономне покрајине или јединице локалне самоуправе, због теже повреде дужности из радног односа

· доказ о положеном возачком испиту „Б“ категорије (фотокопија возачке дозволе за управљање моторним возилом „Б“ категорије најмање три године) - за радно место под бројем 12. Послови возача моторног возила.

IV Провера оспособљености, знања и вештина кандидата у изборном поступку

Са кандидатом чије су пријаве благовремене, допуштене, разумљиве, потпуне и уз које су приложени сви потребни докази и који испуњавају услове за рад на оглашеним радним местима, назначене вештине и знања биће проверене у просторијама Општинске управе општине Нова Црња, ЈНА 110. О датуму спровођења изборног поступка кандидати ће бити обавештени телефонским путем, путем електронске поште или поште, на бројеве и адресе које су навели у пријави.

V Трајање радног односа:

Радни однос се заснива на неодређено време.

Кандидат који први пут заснива радни однос у органима аутономне покрајине, органима јединице локалне самоуправе или државном органу, подлежу пробном раду од шест месеци.

VI Место рада:

Општинска управа општине Нова Црња, ул. ЈНА 110, 23218 Нова Црња

VII Рок за подношење пријаве на јавни конкурс је 15 дана и почиње да тече од 29.12.2020. године и истиче 12.01.2021.године.

Датум и начин оглашавања: Обавештење о јавном конкурсу биће оглашено у дневним новинама „Дневник“ и у новинама „Magyarszo“, дана 29.12.2020. године.

VIII Лице које је задужено за давање обавештења о јавном конкурсу: Нада Трикић Сарадник на пословима персоналне евиденције и радних односа и Невенка Поповић, Руководилац Одељења за општу управу, заједничке послове и јавне службе Општинске управе општине Нова Црња, контакт телефон: 023 815-030.

IX Aдреса на коју се подноси пријава за јавни конкурс:

Општинска управа општине Нова Црња, 23218 Нова Црња, ул. ЈНА 110, са назнаком: „за јавни конкурс за попуњавање извршилачких радних места у Општинској управи општине Нова Црња“.

X Јавни конкурс ће бити објављен на web страници Општине Нова Црња: www.sonovacrnja.org.rs

XI Јавни конкурс спроводи Конкурсна комисија именована од стране начелника Општинске управе Нова Црња.

Напомене:

Неблаговремене, недопуштене, неразумљиве или непотпуне пријаве кандидата и пријаве уз које кандидати нису приложили све потребне доказе, у оригиналу или фотокопији овереној у општини, суду или код јавног бележника, конкурсна комисија одбацује закључком против кога се може изјавити жалба жалбеној комисији у року од осам дана од дана пријема закључка.