РЕПУБЛИКА СРБИЈА-А.П. ВОЈВОДИНА
ОПШТИНА НОВА ЦРЊА
ОПШТИНСКА УПРАВА
Одељење за привреду и локални економски развој
Број:III-02-501-0015/23-1
Датум: 03.01.2024.год.

ОБАВЕШТЕЊЕ О ПОДНЕТОМ ЗАХТЕВУ ЗА ОДЛУЧИВАЊЕ
О ПОТРЕБИ ПРОЦЕНЕ УТИЦАЈА ПРОЈЕКТА
НА ЖИВОТНУ СРЕДИНУ

Носилац пројекта ,,PALLAS PRODUCTION” д.о.о. Кикинда, ул. Јована Јовановића Змаја 193 је преко друштва за информационе технологије и телекомуникације ,, KBV DATACOM” д.о.о. Београд ул. Владимира Поповића бр .6, дана 23.10.2023. године поднeo захтев за одлучивање о потреби процене утицаја на живиотну средину Пројекта Радио станица FM предајник PALLAS RADIO 94.8 MHz, који се планира на катастарској парцели бр. 2675 КО Нова Црња, општина Нова Црња у оквиру постојећег фабричког комплекса Фабрике уља ,,Банат”. Допуна захтева је извршена дана 26.12. 2023. године .

Предметни пројекат је планиран на силосу уљаре на КП 2675, КО Нова Црња и подразумева:

    • антенски систем који чини једна FM yagi антена вертикалне поларизације . Центар антенског система је на висини од 52м изнад тла;

    • напојни антенски кабл пресека 1/2” дужине 25м, од излаза из филтра до антене;

    • Прорачуната излазна снага предајника је 224.89W сагласно прорачуну добитка антенског система за дозвољен ERP=500W .

      На истој локацији постоје и други FM емитери и предајници мобилних оператера .

У прилогу захтева достављен је попуњен упитник о утицау Пројекта на чиниоце животне средине. Одељење за привреду и локални економски развој општине Нова Црња ће донети одлуку о утицају Пројекта на животну средину, а на основу тога и на основу мишљења јавности и одлуку о потреби израде студије о процени утицаја Пројекта на животну средину.

Увид у податке и документацију из захтева носиоца Пројекта може се извршити у просторији бр.5 Одељења за привреду и локални економски развој општинске управе Нова Црња, улица ЈНА бр.110, радним данима од 10-13 часова.

Заинтересовани органи, организације и јавност могу у року од 10 дана од дана оглашавања доставити мишљење о захтеву за одлучивање о потреби процене утицаја предметног Пројекта на животну средину овом органу.

Обавештење се објављује на основу члана 10. ст. 1. и 2. и члана 29. став 1. Закона о процени утицаја на животну средину („Сл. гласник РС“ број 135/04 и 36/09).

 

Саветник за послове пољопривреде и заштиту животне средине

                                                                                     Бранислав Дамјанов