Радош Пејовић, помоћник покрајинског секретара за социјалну политику, демографију и равноправност полова, задужен за Сектор за бригу о породици, био је данас у радној посети Општини Нова Црња, где је са представницима ове општине разговарао о мерама и предлозима у циљу побољшања квалитета живота. 

Председник Општине Нова Црња, Владимир Бракус истакао је да сви предлози и сугестије изнесени на данашњем састанку много значе и да ће они пружити смернице за оно што је потребно на овом пољу урадити у наредном периоду:

-Представили смо све мере које се односе на бригу о породици и остале аспекте које покрива Покрајински секретаријат. Од помоћи смо истакли куповину куће за три млада брачна пара, за шта су средства у износу од 3 милиона динара обезбеђена из нашег буџета. Ту су и средства за геронто-домаћице и пратиоца детета за целу годину, као и за превоз ђака и субвенције за наше средњошколце – каже Бракус.

Пирликом данашње посете, Радош Пејовић је истакао да су утисци позитивни и констатовао да је Општина Нова Црња урадила много више од онога што систем препознаје као демографске и породичне мере:

–Циљ овог породичног каравана кроз Војводину је да створимо једну реалну и лепу демографску стратегију, која ће заиста бринути о породици. Највише улагања у овој општини усмерено је ка останку младих у овом месту и околним селима, што је изузетно добро. Ови погранични крајеви имају често проблем да су неправедно заборављени – рекао је Пејовић и додао да је на данашњем састанку закључено да је приоритет и изазов у будућности улагање у рађање другог детета.

Пејовић је данас посетио и Основну школу у Александрову, која је била и његово прво радно место:

–Ту сам стицао своја прва професионална знања. Овим доласком желим да покажем да вреднујем и ценим своју професионалну каријеру која је овде почела, и трудићу се да све што је у мојој моћи буде максимално испоштовано и помоћи ћу на све начине – закључио је Пејовић.

Извор: pallasradio